top of page
Image by frank mckenna
RIB fra Oslo til Oscarsborg, Villa Malla

RIB til Oscarsborg

En festning med rik historie!

Varighet

1 - 5,5t 

Pris eks. mva. (12%):

1 time: 10 000,-

1,5 time: 13 000,-

Pris pr båt med 12 passasjerer 

Vår kapasitet

120 personer

Ved større grupper kan vi kjøre flere omganger

Lokasjon

Denne rib opplevelsen kan kjøres til og fra alle havner i Oslo og ellers i Oslofjorden. Vi kan kjøre dere en av veiene, eller vente på Oscarsborg mens dere spiser. 

RIB til Oscarsborg

Oscarsborg er en fantastisk destinasjon med masse spennende historie. Her kan vi vise dere rundt på øya og fortelle om tidligere hendelser, kombinert med nærkontakt fra sjøen. 

Vi stopper over vraket av Blücher, hvor man fortsatt kan se og lukte oljen som lekker ut av drivstofftankene hennes. Vi stopper foran det topphemmelige torpedobatteriet som skjøt ut torpedoer under vann. I tillegg ser vi kanonene på hovedbatteriet fra vannet, der Blücher først fikk nærkontakt med Oscarsborg Festning. 

Visste du at halve oslofjorden er fysisk stengt med en gigantisk undervannsmur ved Oscarsborg? Vi besøker ubåtjeteen på nært hold og forteller den utrolige historien om hvordan denne enorme veggen ble oppført før gravemaskiner og hydraulikk fantes. 

På Havnekroa kan man nyte deilig pizza og mye annet spennende med utsikt over båthavna. 

En fantastisk rib tur som kombinerer morsom og fartsfylt båtkjøring i flotte omgivelser. 

Turen er en kombinasjon av fartsfylt kjøring og cruising mellom øyer og dyreliv med historier som fenger i alle aldre og alle grupper.

På Oscarsborg er det mye morsomt å ta bilder av. Vi kjører tett på de mest spennende områdene så dere kan knipse minner!

 

Vi anbefaler alltid turer på 1,5t eller mer da det gir oss god nok tid til å utforske festningen på nært hold. Dette er også en ypperlig tur å kombinere med landgag. Da kan f eks en 4 timers totalopplevelse være perfekt. 


 

Hvordan gjøres det? 

Oppmøte

Velkomst

Påkledning

Sikkerhetsgjennomgang

Selve turen

Ankomst destinasjonshavn

Vi møtes på en avtalt brygge hvor båten ligger klar. 

Vi tar i mot gruppen og blir kjent. Vi tar over styringen herfra. Ved store grupper kan turleder da fokusere på opplevelsen mens vi tar over logistikken. 

Vi gjennomgår værforholdene og tilbyr ekstra bekledning etter behov. Vi har tilgjengelig varmedresser, votter, vindbriller og luer etter sesong og behov. 

Alle får redningsvest på brygga før turstart.

Tips til bekledning:

- Kle deg etter værforhold + litt varmere

- Vind/vanntett jakke er ofte lurt å ha med

- Varme sko anbefales utenfor sommersesongen 

På brygga tar skipper en gjennomgang av hva det er lurt å være klar over og hvordan man skal sitte / stå i båten. Her er det også anledning for å stille spørsmål og bli kjent med båt og skipper så man føler seg trygg før avreise. 

Husk å spørre skipper om å ta gruppebilde av dere i båten, så har dere et minne for livet!

Nå er det bare å nyte opplevelsen!

Det blir anledning til å filme og ta bilder underveis.

Ved ankomst tar vi av redningsvest og utstyr. Skipper samler og pakker sammen utstyr. 

Takk for tur!

bottom of page